top of page

VITORLÁZÁS

Egy családi vitorlázás alatt, miközben arról beszélgettünk, hogy a munkánk egyben a hobbink is azon tűnődtünk, hogyan tudnánk a vitorlázás, a szabadság és a tenger szeretetét átadni másoknak is. Ekkor született a gondolat, hozzuk el a kollegáinkat a cégeinkből,  akik megérdemlik. Egyrészt jutalmul, másrészt csapatösszetartásnak is jó lesz, nem kell egyéb tréningekre  költeni ami erősíti a csapatszellemet.

Ha már két hajónk van akkor lehet versenyezni is, még izgalmasabbá téve a játékot. Így alakult , hogy 2005 szeptemberében, amikor már kezd jó vitorlás idő lenni, de az időjárás is meleg és napos elkezdtük a házi versenyünket. Első és legfontosabb szempontunk az volt, és a mai napig ebben a szellemben tartjuk a versenyt, hogy minél szélesebb körben elérhetővé és megszerethetővé tegyük a vitorlázást. Ekkor még csak mi a kapitányok tudtunk vitorlázni, a legénység többsége még a tengert sem látta, nemhogy hajózási alapismeretekkel rendelkezett volna. Azt is fontosnak tartottuk, hogy a versenyeink a barátság a jókedv és az egymás tisztelete jegyében teljen. Hogy színesítsük a programot, szélcsendes időben, vagy a parton külön versenyeket rendeztünk izgalmasabbá téve a játékot.

Miután az első ilyen megmérettetés annyira jól sikerült , olyan osztatlan örömöt okozott mindenkiben, biztosak voltunk a sikerben, és elkezdtük hívogatni barátainkat és cégeiket. Így alakult ki évről évre az egyre népesebb mezőny, amit ma már Adria Cup néven emlegetünk.

bottom of page